MAE: Până acum, nu au fost identificați cetățeni români la bordul avionului prăbușit în Franța; verificările continuă

MAE: Până acum, nu au fost identificați cetățeni români la bordul avionului prăbușit în Franța; verificările continuă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță, miercuri dimineața, că "până la acest moment" nu s-au identificat cetățeni români la bordul aeronavei prăbușite în Franța, în Munții Alpi, adăugând însă că "verificările continuă, având în vedere că elementele necesare procesului de identificare nu sunt complete".

Potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES, MAE a făcut verificări, începând cu ziua de marți, dar lista de pasageri pusă la dispoziția instituției conține "exclusiv numele și prenumele pasagerilor fără a fi menționate alte detalii, precum cetățenia, data nașterii, tipul și numărul documentului de călătorie".

"În acest context, au fost inițiate și sunt în curs de derulare verificări extinse și complexe în ceea ce privește stabilirea cu certitudine a identității și cetățeniei fiecărei persoane aflate la bord. (...) Precizăm că până în prezent, misiunile diplomatice române din Spania, Franta si Germania nu au înregistrat nicio cerere de asistență din partea vreunui cetățean român care să semnaleze faptul că avea rude sau prieteni la bordul aeronavei", adaugă sursa citată.

MAE mai precizează miercuri că Celula de Criză a ministerului, misiunile diplomatice și oficiile consulare române din Madrid, Barcelona, Pariș, Berlin, Bonn și Munchen sunt în legătură permanentă cu autoritățile de resort din Spania, Franța și Germania.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...