MAE român, REACŢIE CARAGHIOASĂ la 2 zile de la decapitarea jurnalistului american

MAE român, REACŢIE CARAGHIOASĂ la 2 zile de la decapitarea jurnalistului american

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean

La două zile de la postarea de către extremiştii suniţi a filmuleţului cu execuţia jurnalistului american James Foley şi la mai bine de o zi după ce FBI-ul a confirmat veridicitatea filmării, MAE român reacţionează, dând publicităţii un comunicat de presă.

"Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, îşi exprimă indignarea faţă de executarea prin decapitare a jurnalistului american James Foley, de către gruparea teroristă autointitulată „Statul Islamic”. Ministrul Titus Corlăţean condamnă în cei mai fermi termeni acest act de terorism:

„Acte de acest fel, de o violenţă extremă, reprezintă o încălcare flagrantă a drepturilor şi libertăților fundamentale ale omului şi un atac brutal la adresa profesiei de jurnalist. Este inadmisibil ca jurnaliştii să fie ținte în conflicte armate şi să cadă victime în procesul exercitării profesiei. Este cu atât mai grav când aceştia sunt victime ale manifestărilor extremiste. Astfel de acte barbare trebuie condamnate de întreaga comunitate internațională, iar vinovaţii trebuie să răspundă în faţa justiției.”

Ministrul afacerilor externe adresează în aceste momente de cumpănă condoleanţe familiei reputatului jurnalist.

România ca stat membru NATO şi UE va continua să contribuie la lupta împotriva terorismului internaţional care ameninţă pacea şi securitatea întregii lumi".

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”