MAE: Șase cetățeni români se află în Sierra Leone

MAE: Șase cetățeni români se află în Sierra Leone

Ministerul Afacerilor Externe informează că în Sierra Leone sunt prezenți șase cetățeni români, dintre care cinci și-au suspendat contractele de muncă cu Alro Slatina iar al șaselea nu a lucrat la această companie.

Foto: (c) LIVIU SOVA/AGERPRES ARHIVĂ

"Centrala MAE a luat legătura și va menține o legătură constantă cu grupul de 6 cetățeni români, cu precizarea că aceștia au o stare de sănătate bună. În cadrul convorbirilor purtate cu cetățenii români a rezultat că nu doresc să revină în România, desfășurându-și activitatea în condiții normale, la o altă companie", arată MAE într-un comunicat remis vineri.

Potrivit sursei citate, a fost convenită menținerea unui contact permanent cu cetățenii respectivi iar MAE a solicitat să fie informat în avans cu privire la o eventuală decizie de revenire în România sau de relocare într-o altă zonă.

"MAE menține o legătură permanentă, inclusiv cu agențiile de angajare a personalului navigant din România, în acest sens fiind stabilită o procedură directă de informare asupra personalului de cetățenie română care se află în zonele afectate, chiar și în tranzitul către România.

În eventualitatea unei repatrieri, MAE va menține legătura atât cu Ministerul Sănătății, cât și cu Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de autorități cu competențe specifice, în vederea luării măsurilor care se impun, conform procedurii existente", precizează MAE.

AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Alexandru, editor: Antonia Niță)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...