MAE verifică dacă printre pasagerii avionului prăbușit în Franța se află și cetățeni români

MAE verifică dacă printre pasagerii avionului prăbușit în Franța se află și cetățeni români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a autosesizat cu privire la incidentul aviatic survenit în urmă cu puțin timp în Franța, iar misiunile diplomatice ale României din Spania, Franța și Germania au inițiat demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile celor trei state pentru a verifica dacă pe lista de pasageri se află și cetățeni români, a precizat MAE, marți, într-un răspuns pentru AGERPRES.

 Sursa citată relevă că se întreprind, de asemenea, demersuri pe lângă conducerea companiei aeriene GermanWings pentru verificarea existenței vreunui cetățean român la bordul aeronavei prăbușite.

"În măsura obținerii detaliilor, vom reveni cu informații actualizate", adaugă MAE.

Un Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low cost a Lufthansa, care asigura legătura între Barcelona (Spania) si Dusseldorf (Germania), s-a prăbușit marți în Alpii francezi, cu 148 de persoane la bord — 142 de pasageri și șase membri ai echipajului, informează AFP.

Fragmente ale aparatului de zbor au fost găsite nu departe de Barcelonnette (sud-est), a anunțat Ministerul francez de Interne. Aparatul de zbor s-a prăbușit în apropiere de localitatea Digne-les-Bains, departamentul Alpes-de-Haute-Provence.

"Nu există niciun supraviețuitor", a anunțat președintele Francois Hollande. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși