MAI: Acord între România și SUA pentru intensificarea cooperării în prevenirea și combaterea infracțiunilor grave

MAI: Acord între România și SUA pentru intensificarea cooperării în prevenirea și combaterea infracțiunilor grave

Acordul dintre România și SUA pentru intensificarea cooperării în prevenirea și combaterea infracțiunilor grave a fost semnat cu ocazia întâlnirii dintre viceprim-ministrul Gabriel Oprea - însoțit de ambasadorul României în SUA, George Maior - cu procurorul general al SUA, Loretta Lynch, în cadrul unei vizite la Washington DC.

Acordul este necesar pentru îndeplinirea condițiilor programului Visa Waiver și va reglementa, pe baze juridice, cooperarea, prevenirea, descoperirea și investigarea infracțiunilor grave, a infracțiunilor de terorism și asigurarea schimbului de informații între autoritățile cu atribuții în acest domeniu din cele două țări, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) remis marți AGERPRES.

"Prin încheierea acestui Acord, România îndeplinește încă un criteriu tehnic necesar pentru îndeplinirea condițiilor Programului Visa Waiver, în procesul de liberalizare a acordării vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Statele Unite ale Americii", a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, citat în comunicat.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme importante privind dezvoltarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre România și SUA, componenta privind justiția și statul de drept fiind elemente esențiale ale acestuia.

Potrivit MAI, Gabriel Oprea a subliniat importanța și stadiul excelent al relațiilor bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii, punând accent pe domeniul securității regionale și transatlantice și pe cooperarea în domeniul justiției.

"Procurorul general al SUA, Loretta Lynch a apreciat parteneriatul deosebit dintre cele două țări în domeniul justiției, mulțumind vicepremierului Gabriel Oprea pentru implicarea sa în realizarea acestei cooperări, precum și pentru contribuția sa la semnarea acestui acord important pentru Statele Unite ale Americii", se mai arată în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…