Mai multe ONG-uri din România felicită Channel 4: Protestele oficialilor români, generate de ignoranţă sau de ipocrizie

Mai multe ONG-uri din România felicită Channel 4: Protestele oficialilor români, generate de ignoranţă sau de ipocrizie

Mai multe ONG-uri româneşti felicită postul britanic Channel 4 pentru seria de reportaje "The Romanians are Comming", arătând că protestele oficialilor români au fost generate de ignoranţă sau de ipocrizie, faţă de problema sărăciei.

În scrisoarea trimisă postului se arată că organizaţiile semnatare doresc să adreseze felicitări pentru primele două episoade din reportajul "The Romanians are coming".

"Am decis să facem public acest demers al nostru pentru a contrabalansa numeroasele mesaje critice la adresa aceluiaşi program, mesaje lansate atât de membri ai comunităţii române din Marea Britanie, cât şi de oficialităţi ale statului Român - ambasadorul României la Londra, ministrul Afacerilor Externe, parlamentari - susţinuţi în iniţiativa lor de premierul României, domnul Victor Ponta. Noi am înţeles mesajul reportajului realizat de echipa dumneavoastră ca fiind adresat în primul rând acelor voci din Marea Britanie care stigmatizează românii imigranţi din ţara dumneavoastră ca fiind «hoţi», «cerşetori», «profitori de asistenţă socială»", se arată în scrisoare.

ONG-urile arată că în reportaj sunt citaţi cetăţeni şi politicieni britanici care vorbesc despre "necesitatea opririi accesului bandelor criminale româneşti", însă materialul aduce în atenţia publicului destinele câtorva români care contrazic dureros percepţiile stigmatizante.

"Am apreciat, în perfectă disonanţă cu criticii reportajului, atenţia pe care realizatorii au acordat-o principalei cauze a emigraţiei românilor: sărăcia extremă", se mai arată în scrisoare.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

5 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid