MAI: Peste 6.000 de polițiști, pompieri și jandarmi intervin în județele afectate de vremea nefavorabilă

MAI: Peste 6.000 de polițiști, pompieri și jandarmi intervin în județele afectate de vremea nefavorabilă

Peste 6.000 de polițiști, pompieri și jandarmi intervin la această oră în județele afectate de fenomenele meteorologice periculoase, dar în prezent nu există situații critice din punctul de vedere al siguranței cetățenilor, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cursul nopții și în această dimineață au avut loc mai multe intervenții medicale cu sprijinul ISU, al Poliției și al Jandarmeriei, dar și pentru deblocarea celor rămași înzăpeziți.

De asemenea, MAI anunță că structurile sale operative au participat în cadrul Comandamentului de iarnă organizat în această dimineață la Ministerul Transporturilor.

"La nivelul Centrului Operațional de Comandă al MAI, începând cu ora 6,00, se fac evaluări din 3 în 3 ore referitor la misiunile specifice MAI privind intervențiile pentru ajutorarea populației. În urmă cu puțin timp s-a încheiat o astfel de ședință operativă condusă de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, la aceasta participând secretarul de stat Raed Arafat și secretarul de stat, chestor general Ioan Buda, precum și șefii structurilor operative cu atribuții în gestionarea intervențiilor", precizează comunicatul MAI.

Misiunile angajaților ministerului vizează asigurarea tronsoanelor de drumuri care nu mai prezintă siguranță pentru circulație și asigurarea misiunilor de intervenție medicală de urgență. Misiunile desfășurate la nivelul județelor afectate sunt coordonate de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, arată comunicatul amintit.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Ucraina a pierdut inițiativa pe câmpul de luptă