MAI: Peste 6.000 de polițiști, pompieri și jandarmi intervin în județele afectate de vremea nefavorabilă

MAI: Peste 6.000 de polițiști, pompieri și jandarmi intervin în județele afectate de vremea nefavorabilă

Peste 6.000 de polițiști, pompieri și jandarmi intervin la această oră în județele afectate de fenomenele meteorologice periculoase, dar în prezent nu există situații critice din punctul de vedere al siguranței cetățenilor, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cursul nopții și în această dimineață au avut loc mai multe intervenții medicale cu sprijinul ISU, al Poliției și al Jandarmeriei, dar și pentru deblocarea celor rămași înzăpeziți.

De asemenea, MAI anunță că structurile sale operative au participat în cadrul Comandamentului de iarnă organizat în această dimineață la Ministerul Transporturilor.

"La nivelul Centrului Operațional de Comandă al MAI, începând cu ora 6,00, se fac evaluări din 3 în 3 ore referitor la misiunile specifice MAI privind intervențiile pentru ajutorarea populației. În urmă cu puțin timp s-a încheiat o astfel de ședință operativă condusă de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, la aceasta participând secretarul de stat Raed Arafat și secretarul de stat, chestor general Ioan Buda, precum și șefii structurilor operative cu atribuții în gestionarea intervențiilor", precizează comunicatul MAI.

Misiunile angajaților ministerului vizează asigurarea tronsoanelor de drumuri care nu mai prezintă siguranță pentru circulație și asigurarea misiunilor de intervenție medicală de urgență. Misiunile desfășurate la nivelul județelor afectate sunt coordonate de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, arată comunicatul amintit.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…