Maior susține că parteneriatul cu SUA nu e complet fără rezolvarea problemei vizelor

Maior susține că parteneriatul cu SUA nu e complet fără rezolvarea problemei vizelor

Ambasadorul României la Washington, George Maior, consideră că parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii nu este complet fără rezolvarea problemei vizelor.

"Ceea ce aș vrea să fac mai mult e în plan economic. Și la nivelul comunicării între cele două societăți — aici se include și problema vizelor. Pentru cetățenii români eu continui să cred că nu e un parteneriat complet fără rezolvarea acestei chestiuni. (...) Sper ca la finalul mandatului sper să avem cel mai puternic parteneriat din zonă a Europei cu SUA dacă completăm și cu această dimensiune parteneriatul. Ceea ce sper că se va întâmpla. Acesta este obiectivul meu principal", a afirmat Maior, sâmbătă seară, la B1 tv.

Președintele Klaus Iohannis a semnat la sfârșitul lunii iunie decretul privind acreditarea lui George Maior în această calitate.

Maior și-a înaintat demisia pe 27 ianuarie din funcția de director al Serviciului Român de Informații. El a deținut această poziție începând cu octombrie 2006. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria