Mandat de arestare în lipsă pe numele fostului socru al lui Mihail Bălășescu

Mandat de arestare în lipsă pe numele fostului socru al lui Mihail Bălășescu

Judecătorii de la Tribunalul Ilfov au emis miercuri un mandat de arestare în lipsă pe numele lui George Adrian Epaminonda Burghel, fostul socru al lui Mihail Bălășescu, acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor.

Mihail Bălășescu, fost secretar general adjunct al PNL, a fost găsit mort, vineri seară, într-o locuință din Bragadiru, județul Ilfov, iar principalul suspect este fostul său socru, care încă nu a fost prins de polițiști.

Procurorii susțin că, în noaptea de 3 spre 4 septembrie, în timp ce se afla în apartamentul său din orașul Bragadiru, Burghel l-a lovit de mai multe ori pe fostul său ginere, Mihail Bălășescu, cu o vază în cap și l-a sugrumat cu cinci coliere din material plastic, acte de violență ce au condus la decesul acestuia.

Conform concluziilor provizorii medico-legale, moartea lui Mihail Bălășescu a fost violentă și a survenit în urma asfixiei mecanice prin strangulare.

Parchetul mai arată că victima prezenta și o serie de leziuni traumatice (plăgi contuze epicraniene și la nivelul feței, fractură nazală, hematoame, echimoze, excoriații), produse cu un corp dur, cu puțin timp anterior decesului în contextul procedurii strangulării.

Lidia Cernătescu, avocata lui Mihail Bălășescu, a declarat că acesta avea un conflict atât cu fostul socru, dar și cu fosta soție, Ana Maria Burghel.

Conflictul era legat de modul în care au fost împărțite bunurile între Mihail Bălășescu și Ana Maria Burghel, după ce aceștia au divorțat.

Principalul motiv de ceartă îl constituia faptul că Mihail Bălășescu a câștigat la partaj o mașină, care era însă în posesia socrului său.

Avocata susține că după partaj Mihail Bălășescu a început să primească amenințări de la fosta soție și sora acesteia, care avea un prieten recidivist.

"Mihail Bălășescu a obținut o mașină din bunurile pe care le aveau în comun și de două săptămâni era urmărit, amenințat. Fosta soție i-a dat cu spray în față, a fost internat la spital, a fost să dea declarații și când a ieșit de la poliție a fost urmărit de sora Anei Burghel și de către prietenul acesteia. Domnul Bălășescu a solicitat sprijinul organelor de poliție. Pe data de 31 august, a fost sunat de tatăl doamnei Burghel, care i-a spus: 'aș vrea să te ajut să îți recuperezi bunul, pentru că sunt certat cu fetele mele'. El m-a sunat să mă întrebe dacă sunt de acord să meargă sau ce îl sfătuiesc să facă. Eu i-am spus să nu se ducă", a arătat avocata Lidia Cernătescu.

De cealaltă parte, Ana Maria Burghel, cea de-a patra soție a lui Mihail Bălășescu, susține că acesta avea un comportament violent față de ea, de aceea a hotărât să divorțeze.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită