Mandatul de arestare pentru Aristotel Căncescu, prelungit cu 30 zile

Mandatul de arestare pentru Aristotel Căncescu, prelungit cu 30 zile

Înalta Curte de Casație și Justiție a prelungit miercuri cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele președintelui suspendat al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, într-un dosar în care este acuzat de DNA de corupție.

Instanța supremă a admis miercuri o cerere a DNA de prelungire a mandatului în cazul lui Aristotel Căncescu, însă decizia nu este definitivă.

Aristotel Căncescu a fost arestat pe 8 octombrie, după ce a fost pus sub acuzare pentru luare de mită, trafic de influență, cinci infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la tentativă la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, obiectul dosarului îl reprezintă fapte desfășurate în perioada noiembrie 2006 — noiembrie 2014, fiind legate de activitatea lui Aristotel Căncescu și Radu Ispas, administrator public al județului Brașov, care și-au folosit funcția publică pentru interesele proprii și ale firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL și ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casă, Ioan Pascu și Gabriel Bâgiu.

"Aceste două firme dețineau cvasitotalitatea contractelor derulate cu CJ Brașov, întrucât le erau acordate preferențial prin încredințare directă, ca urmare a dispoziției inculpatului Căncescu. (...) Infracțiunile de abuz în serviciu în dauna CJ Brașov comise în favoarea SC Ramb Sistem SRL, prin acordarea preferențială a două contracte în 2007 și 2008, firmă reprezentată de inculpatul Bîgiu Gabriel, au fost posibile prin abuzul în serviciu exercitat de către inculpatul Căncescu. Din probele administrate până în acest moment al cercetărilor a rezultat bănuiala rezonabilă că, în schimbul decontării abuzive a sumelor de bani în cuantum total de 664.180,54 lei către SC Ramb Sistem SRL, această societate ar fi realizat un teren de tenis la reședința președintelui Consiliului Județean Brașov situată în localitatea Râșnov", susține DNA.

CJ Brașov și SC Ramb Sistem au încheiat în perioada 2007 — 2008 contractele: "Reabilitare, amenajare refuncționalizare Complex de agrement Tâmpa", în valoare de peste 8 milioane lei, suplimentată prin act adițional cu încă peste 5,5 milioane lei, pentru care "în realitate datorită acțiunii infracționale abuzive a lui Căncescu" s-a achitat din bugetul public al CJ Brașov suma de aproximativ 264.000 lei, ce reprezintă plată nejustificată; "Amenajare suprafețe de joc — terenuri sportive la Liceul "Andrei Șaguna"", în valoare de peste 1,7 milioane lei, pentru care "în realitate datorită acțiunii infracționale abuzive a lui Căncescu" s-a achitat din bugetul public al CJ Brașov suma de peste 400.000 lei, ce reprezintă plată nejustificată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …