MApN: 70 de militari români participă la un exercițiu multinațional în Ucraina

MApN: 70 de militari români participă la un exercițiu multinațional în Ucraina

Militari din Forțele Terestre Române vor participa, în perioada 18 - 31 iulie, la exercițiul multinațional Saber Guardian/Rapid Trident 2015, care se va desfășura în Ucraina, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Forțele Terestre Române sunt reprezentate de un detașament format din 70 de militari din cadrul comandamentului Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt" și din Batalionul 634 Infanterie "Petrodava".

Aproximativ 1.800 de militari din 18 state membre ale NATO și ale Parteneriatului pentru Pace (PfP) se vor instrui la Centrul Internațional PfP din Starischi, regiunea Yavoriv, precizează Ministerul Apărării.

Exercițiul Saber Guardian/Rapid Trident 2015 are ca scop antrenarea militarilor în desfășurarea acțiunilor militare defensive și a celor de menținere a păcii, realizarea capacității de acțiune întrunită, îmbunătățirea procesului de planificare a operațiilor militare în mediu multinațional, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între structurile participante, informează sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...