Maramureș: Peste 500 de protestari pe străzi în municipiul Baia Mare

Maramureș: Peste 500 de protestari pe străzi în municipiul Baia Mare

Peste 500 de persoane au protestat, joi seara, pe străzile municipiului Baia Mare, în semn de solidaritate cu manifestările din București și din alte orașe.

* LIVE UPDATE O nouă zi de proteste în Piața Universității și în țară, după tragedia de la Colectiv

Majoritatea participanților au fost tineri care s-au mobilizat pe rețelele de socializare, ei traversând cartierele din zona centrală a orașului pentru a se opri în fața Prefecturii Maramureș și a primăriei municipiului Baia Mare.

Protestatarii au afirmat că e nevoie de schimbarea clasei politice, precum și de o administrație locală mai suplă care să răspundă nevoilor cetățenești. Ei au scandat lozinci și împotriva finanțării cultelor religioase și în favoarea reducerii numărului de parlamentari.

Inițiatorul protestului, Mihai Țăranu, a declarat că tinerii doresc și schimbarea legii electorale și a Constituției. "Ce vrem acum ? Să se modifice Legea electorală și Constituția. Degeaba avem alegeri anticipate și Constituția nu ne lasă. Acolo e un joc. Avem nevoie de două schimbări: Constituția și Legea electorală, iar după, încercăm să înjumătățim Parlamentul. N-avem nevoie de 600 de omuleți grăsani care să sforăie acolo (...), cam toată clasă politică trebuie schimbată", a spus Mihai Țăranu.

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei Maramureș, mitingul s-a desfășurat fără incidente.

AGERPRES / (AS — autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria