Măsuri preventive pe numele suspecţior din dosarul evaziunii fiscale cu prejudiciu de 5,5 milioane de euro

Patru persoane au fost arestate preventiv, alte patru au fost puse sub control judiciar şi doi suspecţi au fost puşi în arest la domiciliu în dosarul evaziunii fiscale şi spălării de bani în tranzacţii cu fier vechi, instrumentat de DIICOT, dosar cu un prejudiciu estimat la 5,5 milioane de euro.

Măsuri preventive pe numele suspecţior din dosarul evaziunii fiscale cu prejudiciu de 5,5 mil. euro

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au emis mandate de arestare preventivă pe numele a patru persoane, acuzate de evaziune fiscală şi spălare în bani în cadrul unor tranzacţii cu fier vechi.

În acelaşi dosar, instrumentat de DIICOT Dâmboviţa, alte patru persoane au fost puse sub control judiciar, iar pe numele altor doi suspecţi instanţa de judecată a dispus arestul la domiciliu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Dâmboviţa au cerut mandate de arestare preventivă pe numele tuturor celor zece suspecţi. Aceştia sunt acuzaţi că în perioada 2011-2013, suspecţii, sub coordonarea a doi lideri ai grupării infracţionale, au achiziţionat importante cantităţi de deşeuri metalice de la persoane fizice prin centrele de colectare deţinute şi, pentru a eluda plata către bugetul de stat a taxelor datorate, respectiv contribuţia la fondul de mediu, impozitul pe venit şi impozitul pe profit, nu au efectuat înregistrările necesare în contabilitatea societăţilor comerciale administrate, livrând deşeurile unor firme înfiinţate în numele unor apropiaţi, persoane fizice fără posibilităţi financiare, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor.

Firmele astfel înfiinţate au fost folosite pentru a livra deşeuri metalice colectate de la persoane fizice sau rezultate din dezmembrări, către diferite societăţi comerciale, ulterior fiind cesionate fictiv către cetăţeni de origine tunisiană, pentru a se sustrage eventualelor controale care ar fi putut demasca activitatea frauduloasă desfăşurată. Pentru a nu atrage atenţia organelor fiscale asupra activităţii firmelor înfiinţate în scop evazionist, suspecţii au depus în numele acestora, declaraţii fiscale întocmite cu date fictive în ceea ce priveşte provenienţa reală a mărfurilor livrate, menţionându-se achiziţii fictive de la alte firme de tip ”fantomă”.

Valoarea tranzacţiilor cu deşeuri metalice derulate între 2011 şi 2013 în numele acestor firme este de 23,5 milioane de euro. În urma actelor de control fiscal şi a expertizei financiar contabile efectuate în cauză, s-a stabilit un prejudiciu adus bugetului general consolidat în suma de 5,5 milioane euro, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit procurorilor, unii dintre suspecţii din acest dosar sunt de profesie avocaţi.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 Sosește „greaua” pentru Dăncilă! Se desecretizează Raportul 10 august! Era premier și a acuzat o lovitură de s…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios