Materiale medicale de peste 100.000 de euro, oferite de Germania, pentru tratamentul răniților în Colectiv

Materiale medicale de peste 100.000 de euro, oferite de Germania, pentru tratamentul răniților în Colectiv

Un transport de materiale medicale, constând într-un aparat portabil pentru tratamentul cu ultrasunete și pansamente, a sosit, miercuri, la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni", iar alte aparate sunt așteptate să ajungă și în zilele următoare, valoarea totală a ajutorului oferit de Guvernul Federal din Germania pentru victimele incendiului din clubul Colectiv ridicându-se la 100.000 de euro.

"Un alt transport de tehnică medicală avansată, conținând, printre altele, aparatură pentru ventilație mecanică și monitoare multi-parametru pentru tratamentul medical intensiv al victimelor incendiului, urmează să sosească în curând, deoarece la acestea perioadele de livrare sunt mai lungi. Valoarea totală a ajutoarelor medicale germane se ridică la 100.000 de euro", se arată într-un comunicat transmis, joi, de Ambasada Republicii Federale Germania la București.

Valoarea aparatului portabil pentru tratamentul cu ultrasunete este de 7.400 de euro.

De asemenea, săptămânile trecute, au fost transportați în Germania cinci pacienți pentru tratamente medicale. În acest scop, la București a sosit mai întâi o echipă alcătuită din trei medici germani, pentru a identifica pacienții transportabili în Germania.

Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, a declarat, pe 10 noiembrie, că medicii specialiști germani prezenți la București au apreciat realizările excelente ale medicilor români în cazul victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

AGERPRES/ (AS — autor: Irinela Vișan, editor: Georgiana Tănăsescu)

Citiți mai mult:


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...