Mazăre este aşteptat marţi la Curtea de Apel Bucureşti pentru un nou termen în dosarul privind retrocedările ilegale

Mazăre este aşteptat marţi la Curtea de Apel Bucureşti pentru un nou termen în dosarul privind retrocedările ilegale

La termenul de pe 1 iulie, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent în sala de şedinţă a atras atenţia asupra faptului că „din concluziile expertului lipseşte consecvenţa logică”, iar instanţa a stabilit ca această expertiză să fie discutată la termenul de pe 2 septembrie.

„Este foarte complexă expertiza. Vizează 120 şi ceva de terenuri. Ea a fost încheiată de expert. Sunt şi experţi parte care n-au apucat să ia la cunoştinţă şi să-şi spună punctele de vedere. Ştiu că la un moment dat comenta ceva procurorul că la pagina 2.700 şi nu ştiu cât e ceva în neregulă. Ca să înţelegem despre ce vorbim, trebuie studiată toată această expertiză, împreună cu experţii parte şi văzute punctele lor de vedere”, a spus atunci Radu Mazăre.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA pe 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanţa, potrivit DNA.

În acest dosar, alături de Radu Mazăre sunt judecaţi Nicuşor Daniel Constantinescu - preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Constantin Racu - fost consilier municipal şi fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Direcţiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Dan Miron - fost consilier municipal, Cristian Tălpău şi Nora Alina Chircă - consilieri juridici, precum şi Bogdan Ghiţulescu - fost consilier juridic.

De asemenea, au fost trimişi în judecată Andrei Sozanski, Graţiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, funcţionari din Primăria Constanţa, precum şi Luminiţa Călătoru şi Silvia Stanciu - funcţionari în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, precum şi mandatari, moştenitori ai persoanelor îndreptăţite - Elena Ştefănescu şi Laura Mariana Leşe -, cesionarii cumpărători de drepturi succesorale şi interpuşii cumpărători de terenuri.

Cele 37 de persoane sunt acuzate că au încălcat Legea 10/2001 privind persoanele îndreptăţite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competenţa de soluţionare a cererilor de restituire, întinderea suprafeţei revendicate.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Expertiza dispusă de instanţă în dosarul privind retrocedarea mai multor terenuri din judeţul Constanţa în care este acuzat Radu Mazăre a fost finalizată. Cu toate acestea, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus amânarea discutării acesteia până pe 2 septembrie pentru ca persoanele implicate în proces să o poată consulta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”