MICROSOFT/DNA, tot mai aproape de Dan Nica

MICROSOFT/DNA, tot mai aproape de Dan Nica

Cererea DNA de ridicare a imunitatii europarlamentarului Dan Nica va fi dezbatuta joi in Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European. Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European va discuta joi cererea procurorilor romani de ridicare a imunitatii parlamentare a europarlamentarului social-democrat Dan Nica, vicepresedinte al Comisiei de Control Bugetar din PE. El isi va putea spune punctul de vedere in fata colegilor, transmite Digi 24.

In 2014, DNA a cerut Parlamentului European aviz pentru inceperea urmaririi penale a lui Dan Nica in cazul licentelor "Microsoft". Nica este suspectat in dosarul Microsoft ca ar fi initiat si avizat proiecte de Hotarari de Guvern prin care a urmarit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens si Siveco.

In perioada aprilie - noiembrie 2004, acesta ar fi primit o parte din suma de circa 20 milioane de dolari virata de Fujitsu Siemens in contul unor societati de tip off-shore. Banii ar fi fost dati pentru consultanta si asistenta tehnica.

Dan Nica a fost, în 2004, șeful de campanie al candidatului PSD la prezidențiale, Adrian Năstase.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...