Miercuri vor fi evaluate primele dosare pentru tratamentul fără interferon; accesul la tratament, de la 1 decembrie

Miercuri vor fi evaluate primele dosare pentru tratamentul fără interferon; accesul la tratament, de la 1 decembrie

Prima comisie de experți a CNAS pentru afecțiuni hepatice care evaluează dosarele pentru tratamentul fără interferon se va întruni miercuri, în prezent fiind depuse 123 de dosare la sediul Casei. Potrivit unui comunicat de presă al CNAS remis AGERPRES, casele de asigurări mai pot transmite dosare pentru tratament fără interferon și în cursul zilei marți și care intră în analiza de miercuri a acestei comisii.

Până la finalul acestei săptămâni, deciziile comisiei vor fi transmise la casele de asigurări de sănătate și vor permite accesul la tratament începând cu data de 1 decembrie 2015.

"În perioada următoare, comisia de experți  pentru afecțiuni hepatice se va întruni ori de câte ori vor fi depuse la CNAS  aproximativ 100 de dosare. Cu siguranță, dacă ar fi fost depuse azi 5.000 de dosare, ele nu ar fi putut fi analizate decât pe parcursul câtorva luni", a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS, conform comunicatului de presă.

CNAS reamintește că procedura de întocmire a dosarelor și informațiile despre modul în care pacientul intră în posesia tratamentului fără interferon sunt publicate pe site-ul CNAS la secțiunea "Medicamente — tratament fără interferon".

"Până la data de 13 noiembrie 2015 au fost distribuite 2.720 de vouchere pentru investigații în cele 11 centre din țară desemnate pentru evaluarea și monitorizarea pacienților în vederea acordării tratamentului fără interferon. Perioada de valabilitate a investigațiilor efectuate în baza acestor vouchere este de 3 luni. Procesul de distribuire a voucherelor va continua", menționează CNAS.

În baza contractului cost-volum-rezultat încheiat de CNAS, vor beneficia de tratament fără interferon pacienții cu hepatită cronică virală C și ciroză hepatică C, cu stadiul de fibroză F4. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…

3 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

4 Prostirea românilor, faza pe Biblie / Momentul în care „evanghelistul” Gâdea îl judecă pe „îngerașul” Vanghelie

5 Categoria „valori” / Alex Bodi, băgat în „ședință” de Carani?