Militari români la exercițiul multinațional Combined Resolve IV în Germania

Militari români la exercițiul multinațional Combined Resolve IV în Germania

250 de militari din Batalionul 151 Infanterie "Războieni", de la Iași, participă, în perioada 7 mai - 6 iunie, la Exercițiul multinațional Combined Resolve IV, la Centrul de Instruire din Hohenfels, în Germania, informează Ministerul Apărării Naționale printr-un comunicat transmis miercuri AGERPRES. Potrivit sursei citate, exercițiul se desfășoară după un scenariu fictiv, având scopul de a antrena forțele participante pentru planificarea și executarea unui larg spectru de operații terestre ofensive, defensive, de sprijin și stabilitate.

Combined Resolve IV urmărește, de asemenea, dezvoltarea nivelului de instruire pentru executarea misiunilor în comun, creșterea nivelului de interoperabilitate și perfecționarea procedurilor de lucru.

Militarii români vor lua parte la exercițiu cu aproximativ 30 de mijloace tehnice, se arată în comunicat.

Peste 4.700 de militari din zece state membre NATO — Albania, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Italia, Letonia, România, Slovenia, Statele Unite — și din state partenere — Moldova, Muntenegru și Serbia — participă la Combined Resolve IV, în perioada 1 mai — 26 iunie, potrivit site-ului Armatei SUA în Europa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Mister elucidat / Cine este criminalul Elenei, escorta ucisă cu cruzime în Italia

4 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

5 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…