Mincă: Fenechiu a fost ales liderul grupului PP-DD din Camera Deputaților

Deputata Liliana Mincă a susținut, marți, că parlamentarii PP-DD din Camera Deputaților l-au ales ca lider de grup pe Daniel Fenechiu, cel care condusese acest grup în perioada mai 2013- septembrie 2014.

Decizia grupului PP-DD trebuie anunțată în plenul Camerei Deputaților.

Mincă a precizat că, în cadrul ședinței în care a fost ales Daniel Fenechiu, șapte deputați PP-DD au votat pentru, trei împotrivă și doi s-au abținut. Ea a precizat că Tudor Ciuhodaru a votat "pentru" prin telefon, aflându-se pe Aeroportul din Iași.

Totodată, Mincă susține că "deputații PP-DD au acceptat demisia lui Dumitru Niculescu din funcția de lider de grup".

"Fostul lider, Dumitru Niculescu, și-a dat demisia întrucât a încălcat Regulamentul Camerei Deputaților, semnând o adresă către Biroul permanent, prin care cerea schimbarea din funcția de secretar al Biroului Permanent a mea (n.r. — a Lilianei Mincă), fără acordul grupului. Am cerut sancționarea lui la Comisia juridică din Camera Deputaților. Adresa, transmisă nelegal Biroului Permanent, va fi retrasă întrucât nu reprezintă voința celor 12 deputați PP-DD" a afirmat, pentru AGERPRES, Liliana Mincă.

Mincă a explicat și situația juridică a lui Daniel Fenechiu care, "deși și-a dat demisia din PP-DD, nu a anunțat-o în plen, nu a devenit deputat independent și a rămas afiliat grupului PP-DD".

De asemenea, Liliana Mincă a declarat că a fost exclusă din PP-DD, dar a atacat la Comisia de Etică a partidului decizia și, dacă nu se va soluționa favorabil contestația, va ataca în justiție.

Deputata Liliana Mincă a anunțat, pe 22 noiembrie, printr-un comunicat de presă, că a fost exclusă din Partidul Poporului — Dan Diaconescu (PP-DD).

Excluderea a avut loc la scurt timp după ce Mincă, parlamentar ales în Colegiul 3 Săveni — județul Botoșani, a acuzat conducerea partidului că este ilegitimă și că "a înșelat așteptările electoratului".

Liliana Mincă aprecia că decizia conducerii PP-DD de a o exclude "este una abuzivă, nejustificată și neîntemeiată statutar, hotărâtă de către o conducere nelegitimă și neînregistrată legal".

Mincă ceruse, pe 21 noiembrie, președintelui PP-DD, Simona Man, demararea procedurilor pentru organizarea congresului partidului în cadrul căruia să fie aleasă o nouă conducere.

Ea și alți 13 deputați PP-DD au anunțat atunci că renunță "la orice colaborare cu conducerea partidului".

AGERPRES

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul neștiut despre pensiile magistraților

2 Un ofiţer de intelligence israelian dezvăluie că Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvolt…

3 Iulian Chifu vorbește despre legătura dintre virusul ucigaş și primul laborator chinez cu germeni patogeni de …

4 Faptele s-au prescris! Mafia din justiție l-a rezolvat pe Nelu Iordache, achitat definitiv în Dosarul Transalp…

5 VIDEO Această înregistrare a scăpat de cenzura Chinei! Asistenta spune realitatea despre numărul celor infecta…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită