Ministerul Sănătății cere anchetă la SJU Brăila privind stricarea celor două tomografe

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Iulian Chiriac, a declarat vineri, la Brăila, că trebuie demarată o anchetă la nivelul Spitalului Județean de Urgență pentru a se vedea cauzele care au dus la defectarea celor două computere tomograf din cadrul instituției, în valoare de peste un milion de euro.

"Ar trebui făcută o anchetă și văzut exact de ce acele tomografe s-au stricat, cine le-a stricat, cum au fost folosite, pentru că mi se pare absurd și anormal ca, după 2-3 ani de zile de când au fost achiziționate, să se strice. Trebuie văzut de ce în momentul în care s-au stricat nu aveau un contract de mentenanță. Sunt lucruri normale în achiziția unui aparat de o asemenea valoare și de o asemenea importanță într-o unitate medicală. Trebuie făcută o anchetă și pe partea de spital, și pe partea de Consiliu Județean, să vedem în ce moment s-a stricat computerul, cine a lucrat pe el, cine răspunde pentru contractele de mentenanță", a declarat Chiriac.

Amintim că, la sfârșitul lunii februarie, cele două computere tomograf de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, în valoare de peste un milion de euro, achiziționate din fonduri europene REGIO, s-au defectat, iar reparația lor costă în total peste 1,2 milioane lei.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

5 LIVE Virusul ucigaș / 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!