Ministerul Sănătății: DSP a aplicat primele sancțiuni în cazul copilului decedat la Spitalul din Curtea de Argeș

Ministerul Sănătății: DSP a aplicat primele sancțiuni în cazul copilului decedat la Spitalul din Curtea de Argeș

Direcția de Sănătate Publică Argeș a aplicat primele sancțiuni în cazul copilului de 7 ani decedat în Spitalul Municipal Curtea de Argeș, unitatea sanitară fiind amendată cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care au acordat asistență medicală și au urmărit evoluția pacientului au fost suspendați pe perioada cercetărilor.

Foto: (c) George ONEA / Arhiva AGERPRES

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății remis miercuri AGERPRES, Direcția de Sănătate Publică Argeș a constatat încălcarea prevederilor legale cu privire la managementul de caz, precum și nerespectarea măsurilor și recomandărilor DSP cu privire la transferul pacienților cu boli infecțioase către unități de specialitate.

Verificările DSP vor continua.

Miercuri, câteva zeci de persoane protestează în fața Spitalului Municipal Curtea de Argeș după ce un copil de șapte ani a murit în timp ce se afla internat în unitatea medicală.

Participanții la protest poartă fotografii ale copilului decedat și pichetează intrarea principală în spital. Acțiunea a fost organizată prin intermediul unei rețele de socializare.

Băiatul de șapte ani, care acuza dureri abdominale puternice, a fost dus la spital în seara zilei de 17 aprilie, când medicul de gardă a decis internarea, iar decesul a survenit după mai puțin de 24 de ore.

Părinții au acuzat faptul că diagnosticul de gastro-enterocolită a fost pus de medicul pediatru Sanda Cernat fără să fie solicitate analize sau alte investigații suplimentare.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru)

Citește și:

Anchetă DSP la Spitalul Municipal Curtea de Argeș după moartea unui copil de șapte ani (oficial)

Protest în fața Spitalului din Curtea de Argeș după moartea unui copil de șapte ani


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...