Ministrul Educației a aprobat noua componență a CNSC

Ministrul Educației a aprobat noua componență a CNSC

Ministrul Mihai Sorin Cîmpeanu a aprobat noua componență a Consiliului Național al Cercetării Științifice (CNSC), organism consultativ al Ministerului Educației, decizie ce vizează relansarea activității CNSC și utilizarea expertizei sale științifice, potrivit unui comunicat al MEN remis sâmbătă AGERPRES.

Sursa citată precizează că, în termen de 30 de zile de la numire, CNSC este mandatat să elaboreze un nou regulament de organizare și funcționare, document care va fi înaintat spre aprobare ministrului Educației.

Numirea celor 39 de membri a avut la bază propunerile transmise de universități (25), institute naționale de cercetare-dezvoltare (12) și Academia Română (2), asigurându-se reprezentativitatea și accesul echitabil în procesul de decizie pentru toți actorii implicați în dezvoltarea cercetării științifice din țara noastră, se arată în comunicat.

CNSC are misiunea de a asista Ministerul Educației și Cercetării Științifice, prin sprijin științific specializat, în elaborarea politicilor și strategiilor în domeniul cercetării fundamentale și al formării de resurse umane pentru cercetare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Profesoară din Bistrița, la lecția online: „Fata președintelui, se fute cu unul care vinde barabule în …

2 Slugoii PSD de la CCR, o nouă lovitură pentru finanțele României!

3 „L-a încuiat pe Rafila” / Monica Pop, eroină a propagandei ruse după ce a tunat împotriva vaccinării anti-COVID

4 Judecați voi / A manipulat Recorder? Manipulează omul PNL?

5 Camionagiu român jefuit, răpit şi torturat de „Îngerul Dulce”