Ministrul Educației a aprobat noua componență a CNSC

Ministrul Educației a aprobat noua componență a CNSC

Ministrul Mihai Sorin Cîmpeanu a aprobat noua componență a Consiliului Național al Cercetării Științifice (CNSC), organism consultativ al Ministerului Educației, decizie ce vizează relansarea activității CNSC și utilizarea expertizei sale științifice, potrivit unui comunicat al MEN remis sâmbătă AGERPRES.

Sursa citată precizează că, în termen de 30 de zile de la numire, CNSC este mandatat să elaboreze un nou regulament de organizare și funcționare, document care va fi înaintat spre aprobare ministrului Educației.

Numirea celor 39 de membri a avut la bază propunerile transmise de universități (25), institute naționale de cercetare-dezvoltare (12) și Academia Română (2), asigurându-se reprezentativitatea și accesul echitabil în procesul de decizie pentru toți actorii implicați în dezvoltarea cercetării științifice din țara noastră, se arată în comunicat.

CNSC are misiunea de a asista Ministerul Educației și Cercetării Științifice, prin sprijin științific specializat, în elaborarea politicilor și strategiilor în domeniul cercetării fundamentale și al formării de resurse umane pentru cercetare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro