Ministrul Justiției, Raluca Prună, prezentă la audierea lui Cristian Lazăr în CSM

Ministrul Justiției, Raluca Prună, prezentă la audierea lui Cristian Lazăr în CSM

Noul ministru al Justiției, Raluca Prună, participă marți la ședința Secției pentru procurori a CSM în care este audiat Cristian Lazăr, propus pentru procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul General.

În debutul ședinței, Raluca Prună a precizat că își asumă propunerea înaintată de predecesorul său.

În 29 octombrie, ministrul de atunci al Justiției, Robert Cazanciuc, l-a propus pe Cristian Lazăr în vederea numirii în funcția de procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată", preciza la acea dată MJ, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ministerul Justiției a menționat că la formularea propunerii a fost avut în vedere faptul că procurorul Cristian Lazăr ocupa, din 17 iunie 2013, cu delegație, funcția de procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică, având o bogată experiență profesională și managerială.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră

5 Elena Băsescu, într-o ținută de „doar” 6500 de euro. Bine, a coborât dintr-un X6 care sare de 100.000!