Minus 25 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din țară

Minus 25 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din țară

Stația meteo Miercurea Ciuc a măsurat, miercuri dimineața, o temperatură de minus 25 de grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută valoare înregistrată în țară.

Meteorologul de serviciu de la Stația Meteo Miercurea Ciuc a declarat că toată noaptea a fost foarte frig, temperatura situându-se sub minus 20 grade Celsius, iar minima de minus 25 grade s-a consemnat în jurul orei 7,30.

Și în celelalte localități harghitene a fost ger. La Joseni s-au înregistrat minus 23 grade Celsius, la Toplița au fost minus 21 grade, iar valori mai ridicate au fost măsurate la Odorheiu Secuiesc, unde au fost minus 14 grade și la Bucin, în zona montană, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 13 grade Celsius.

Temperatura de minus 25 de grade Celsius, de la Miercurea Ciuc, este cea mai scăzută înregistrată în Harghita în luna februarie și caa mai coborâtă la nivel național din această zi.

Harghitenii consideră că astfel de valori sunt normale pentru această zonă, unde oamenii sunt obișnuiți cu iernile lungi și geroase.

Minima absolută a lunii februarie în Harghita s-a înregistrat în anul 1987, la Miercurea Ciuc, când mercurul termometrelor a coborât până la minus 35,2 grade Celsius.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …

4 Așa o fi?

5 Bianca Drăgușanu, mesaje și gesturi vulgare