Mircea Geoană: PSRO va putea semna un acord cu PNL după Paști

Mircea Geoană: PSRO va putea semna un acord cu PNL după Paști

Președintele Partidului Social Românesc, senatorul Mircea Geoană, a afirmat joi că s-au alăturat formațiunii sale peste 20 de parlamentari și că un acord de parteneriat pentru guvernare va putea fi semnat cu Partidul Național Liberal după sărbătorile de Paști. "Am constituit împreună cu cei de la PNL grupuri comune de lucru pe programul de guvernare pe care aceștia l-au lansat în dezbatere publică, care este acum într-o formă de actualizare și la care venim cu elementele noastre specifice de partid de stânga. Vom relua săptămâna viitoare, la început, dialogul structurat cu domniile lor, pentru a putea identifica elementele de convergență și de diferențiere pe care un partid de stânga le poate aduce pentru o nouă majoritate și într-un program de guvernare. Fără să avansez termene rigide, estimarea mea este că vom putea fi gata ca un acord de parteneriat pentru guvernare să poată fi semnat între PSRO și PNL după Paști. Acesta este graficul pe care l-am stabilit împreună cu cei de la PNL. (...) Avem și grupuri parlamentare și în Senat și în Camera Deputaților. În clipa de față suntem peste 20 de parlamentari, avem discuții pe care nu le neg. Vom continua să creștem, deocamdată avem grupuri la Cameră și la Senat", a declarat Mircea Geoană într-o conferință de presă susținută la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu s-a ajuns într-o etapă în care să se negocieze portofolii sau funcții și a arătat că va da "știri mai actualizate", imediat după sărbătorile de Paști, la "întrebarea care se pune direct sau indirect: când se face noua majoritate". "Ea se va face, sunt convins că acesta este un lucru aproape cert și rolul nostru nu este atât de mult să creștem cantitativ, cât mai ales calitativ. Vă spun că am spus și "nu" unor colegi care au dorit să vină către noi, pentru că avem și niște criterii pe care noi le respectăm", a susținut Geoană.

Senatorul independent a menționat că, până în luna septembrie, își impune ca obiectiv principal crearea structurilor de partid la nivelul întregii țări.

El a anunțat în context că, la alegerile locale și parlamentare din 2016, PSRO va avea liste proprii. "Noi nu suntem un partid care este brelocul cuiva, să-l atârne cineva la cingătoare. Suntem un partid care va avea tracțiune și semnificație electorală. (...) Menirea PSD cu Ponta și cu Dragnea care reprezentau stânga românească practic a încetat și este obligația și responsabilitatea noastră să dăm celor care sunt oameni de stânga să dăm o alternativă la actualul PSD. Acesta este de fapt obiectivul nostru strategic", a mai spus Geoană. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…