Mircea Octavian Constantinescu, director în PMB, reținut de DNA

Mircea Octavian Constantinescu, director în PMB, reținut de DNA

Mircea Octavian Constantinescu, director în cadrul Primăria Municipiului București, a fost reținut duminică seară de procurorii DNA în dosarul de corupție al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. În acest caz, au mai fost reținute alte patru persoane, printre care fostul șofer al primarului Stanca Cristian, zis Grenadă, și șefii Centrului Cultural ''Palatele Brâncovenești'', Florin Supeală și Ruxandra Petroi Avasiloae.

Procurorii DNA au efectuat duminică percheziții domiciliare la trei instituții publice — Primăria Capitalei, Administrația Cimitirelor și Centrul Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului.

Procurorii DNA l-au reținut pe Sorin Oprescu, primarul municipiului București, pentru luare de mită.

El este prezentat, duminică, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...