Mircea Roșca, la ieșirea de la DNA: Nu am făcut trafic de influență, o să vedeți că totul e ridicol

Mircea Roșca, la ieșirea de la DNA: Nu am făcut trafic de influență, o să vedeți că totul e ridicol

Deputatul Partidului Național Liberal (PNL) Mircea Roșca a declarat marți, la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, unde a fost audiat timp de patru ore, că nu a făcut trafic de influență și că "totul este ridicol".

"Nu am făcut trafic de influență. Am încredere că lucrurile se vor termina așa cum trebuie. (...) La un moment dat se va face lumină și veți vedea că totul este ridicol", a declarat Mircea Roșca.

Acesta a arătat că a fost chemat la DNA pentru "o situație de acum patru ani", însă nu a dorit să intre în detalii, arătând că instituțiile statului își vor face treaba.

"O situație de acum patru ani dată de un delicvent care are probleme penale de pe vremea când eram un simplu consilier local. (...) Nu aș vrea să intru în detalii din respect pentru instituția din care am ieșit acum. Nu vreau să dezvolt pentru că e atât de veche situația în care pe mine m-a uimit, m-a surprins și nu vreau să dezvolt", a mai spus Mircea Roșca.

Avocatul acestuia a afirmat la ieșirea de la DNA că nu crede că procurorii vor declanșa demersurile pentru solicitarea arestării preventive a deputatului.

"Cred cu mare certitudine că nu se va proceda la asemenea măsuri", a declarat avocatul lui Roșca răspunzând unei întrebări.

La sediul DNA Ploiești a fost audiat timp de câteva ore și președintele PNL Azuga, Gabriel Popescu.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești efectuează audieri marți într-un dosar de trafic de influență în care sunt implicați deputatul liberal Mircea Roșca și Gabriel Popescu, președinte PNL Azuga.

Procurorii ar fi constatat că Mircea Roșca, în calitate de vicepreședinte PNL Prahova, în 2011, ar fi pretins de la administratorul unei firme din Comarnic 20.000 euro pentru a-și exercita influența asupra președintelui din acea perioadă PNL Azuga, Gabriel Popescu, și asupra celorlalți membri ai Consiliului Local, în vederea înlesnirii dobândirii unor terenuri pe raza localității.

Sursele citate au menționat că 5.000 euro ar fi primit efectiv Roșca — prin intermediul lui Gabriel Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiți în interesul formațiunii politice pe care o conducea de la nivel județean.

De asemenea, tot prin intermediul lui Popescu, suma de 4.000 euro ar fi fost dată în 2011 secretarului primăriei Azuga — Diana Dumbrava, care era și președinte al comisiilor de licitație publică deschisă cu strigare pentru vânzarea a două suprafețe de teren, pentru îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu și care vizau desfășurarea propriu-zisă a procedurii de achiziție și desemnarea câștigătoare a aceleiași firme din Comarnic.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 VIDEO „Cernobîlul zburător”, gata de lansare / Putin va fi ucis de generali dacă dă ordinul

4 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…