Mircovici: Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, trimis către Birourile permanente reunite

Mircovici: Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, trimis către Birourile permanente reunite

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost trimis către Birourile permanente reunite ale celor două Camere, a anunțat luni secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici. "Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor a fost trimisă pentru a fi prezentată în ședința comună a Birourilor permanente ale celor două Camere", a spus Mircovici la finalul Biroului permanent al Camerei Deputaților.

El a adăugat că nu a avut loc nicio discuție în Biroul permanent al Camerei referitoare la retragerea semnăturilor liberalilor de pe proiectul de lege.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus săptămâna trecută la Parlament după ce inițiatorii au strâns 256 de semnături pentru susținerea lui atât din arcul majorității guvernamentale, cât și de la opoziție, a declarat joi pentru AGERPRES unul dintre inițiatori, deputatul PSD Petre Daea.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari prevede că un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei, a precizat marți deputatul PSD Petre Daea, unul dintre inițiatori.

Potrivit proiectului de lege care modifică Statutul parlamentarului, deputații și senatorii au dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizație lunară pentru activitatea de parlamentar. De această indemnizație beneficiază cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat luni că președintele Klaus Iohannis a fost informat despre faptul că sunt în curs de retragere semnăturile liberalilor de pe proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…