Mircovici: Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, trimis către Birourile permanente reunite

Mircovici: Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, trimis către Birourile permanente reunite

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost trimis către Birourile permanente reunite ale celor două Camere, a anunțat luni secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici. "Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor a fost trimisă pentru a fi prezentată în ședința comună a Birourilor permanente ale celor două Camere", a spus Mircovici la finalul Biroului permanent al Camerei Deputaților.

El a adăugat că nu a avut loc nicio discuție în Biroul permanent al Camerei referitoare la retragerea semnăturilor liberalilor de pe proiectul de lege.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus săptămâna trecută la Parlament după ce inițiatorii au strâns 256 de semnături pentru susținerea lui atât din arcul majorității guvernamentale, cât și de la opoziție, a declarat joi pentru AGERPRES unul dintre inițiatori, deputatul PSD Petre Daea.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari prevede că un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei, a precizat marți deputatul PSD Petre Daea, unul dintre inițiatori.

Potrivit proiectului de lege care modifică Statutul parlamentarului, deputații și senatorii au dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizație lunară pentru activitatea de parlamentar. De această indemnizație beneficiază cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat luni că președintele Klaus Iohannis a fost informat despre faptul că sunt în curs de retragere semnăturile liberalilor de pe proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…