Mita de 500.000 euro ar fi fost primită de David în numerar prin intermediul directorului său de cabinet (surse)

Mita de 500.000 euro ar fi fost primită de David în numerar prin intermediul directorului său de cabinet (surse)

Fostul ministru de Interne, Cristian David, urmărit penal de procurorii DNA într-un dosar de corupție ar fi primit mita de 500.000 de euro, pentru intervenția pe lângă prefectul Buzăului, în numerar și prin intermediul directorului său de cabinet de la acea vreme, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Mita a fost pretinsă pentru a interveni în favoarea unei persoane care revendicase un teren de 15 hectare situat în municipiul Buzău.

Suma de 500.000 de euro ar fi fost retrasă de la o agenție bancară din București de către Adrian Mladin, reprezentantul persoanei care a beneficiat de retrocedare, pe data de 1 februarie 2008. În aceeași zi, Valeriu Robert Nițescu, suspect în același dosar, i-a înmânat banii lui Cristian David la sediul MAI.

Conform acelorași surse, Valeriu Robert Nițescu, la acea vreme director cabinet al ministrului David, fusese solicitat de Adrian Mladin să-l pună în legătură cu prefectul județului Buzău din acea perioadă, Marian Cristinel Bâgiu, deoarece soluționarea revendicării era tergiversată. Nițescu a promis că va interveni la prefect prin intermediul ministrului David, iar la scurt timp Comisia Județeană Buzău pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Asupra Terenurilor a emis titlul de proprietate asupra suprafeței de 15 hectare.

Pentru intervenția sa, Nițescu ar fi pretins și primit 1,1 milioane de euro, iar 500.000 de euro i-ar fi revenit lui Cristian David.

Fostul ministru de Interne, Cristian David, a fost adus miercuri cu mandat la sediul DNA din București . Potrivit unor surse judiciare, el este audiat în dosarul în care anul trecut s-a cerut ridicarea imunității pentru a începe urmărirea penală pentru luare de mită și spălare de bani.

AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Cristina Tatu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...