Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Mitropolit Cluj: Politicienii aflaţi în duşmănie ar trebui să zică "Unii pe alţii să ne îmbrăţişăm"

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, face apel la armonie şi înţelegere în mesajul de Paşte, spunând că acesta îi vizează şi pe "liderii politici aflaţi în duşmănie, care ar trebui să poată zice, aşa cum zice cântarea de la Paşte, «Unii pe alţii să ne îmbrăţişăm (...)»".

IPS Andrei Andreicuţ (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, şi-a transmis, marţi, de la reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca, mesajul de Paşte, el citând şi din Pastorala dedicată acestei sărbători şi intitulată "Între lumină şi întuneric, între Hristos şi diavolul", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Să fim oamenii luminii, nu ai întunericului, pentru că în lumea în care trăim e destulă răutate, ură, neînţelegere, pe toate planurile. Or lumina, bucuria, pacea, armonia le aduce Hristos cel Înviat din morţi. Diavolul este în întuneric, cel ce petrece în ură, în răutate, în fapte reprobabile, se cantonează în arealul stăpânit de prinţul întunericului. Dorim ca la sărbătoarea Paştelui să fie linişte şi pace în toate sufletele şi îl rugăm pe Dumnezeu să aducă mai multă armonie şi înţelegere, pentru că e destulă neînţelegere", a spus IPS Andrei Andreicuţ.

Întrebat dacă mesajul se referă şi la liderii politici care sunt în duşmănie, mitropolitul Clujului a spus că şi aceştia sunt creştini.

"Şi ei sunt creştini, şi ei ar trebui să poată zice, aşa cum zice cântarea de la Paşte, «Unii pe alţii să ne îmbrăţişăm şi să zicem fraţilor şi celor care ne urăsc pe noi». Ar fi un mesaj pentru toată lumea", a spus IPS Andrei.

Întrebat, în continuare, dacă cei care au săvârşit fapte reprobabile sunt şi oamenii din fotbal sau politicienii aflaţi după gratii, iar mesajul îi vizează şi pe ei, mitropolitul Clujului a arătat că, dacă aceştia se căiesc şi o apucă pe calea cea bună, sunt reabilitaţi de Dumnezeu.

"S-ar putea ca cei care sunt în puşcărie, de fapt, să petreacă în lumină ziua de Paşte, dacă îl au pe Hristos în suflet. Dacă au făcut fapte reprobabile şi pentru acele fapte sunt acolo, sigur că sunt fapte ale întunericului. Dumnezeu ne-a lăsat taina spovedaniei, orice lucru rău ar fi făcut cineva şi are un moment în care se căieşte şi o apucă pe calea cea bună este reabilitat de Dumnezeu. Probabil că în sufletele lor este tristeţe, pentru că nu sunt acasă în ziua de Paşte, dar, dacă au credinţă şi şi-au găsit echilibrul, pot să simtă bucuria Învierii şi în închisoare", a spus IPS Andrei.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

2 ALERTĂ Dragnea, amenințări voalate la adresa judecătorilor de la Curtea Supremă! Noi declarații demente

3 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

4 Așa o fi?

5 Priviți! Dragnea-n pronunțare, Mazăre la răcoare, atmosferă de PRIVEGHI la Antena 3! Iar ați înfrânt, oligofre…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios