Motivare CAB: Adrian Sârbu a fost arestat deoarece poate influența martorii și suspecții din dosar

Motivare CAB: Adrian Sârbu a fost arestat deoarece poate influența martorii și suspecții din dosar

Judecătorii de la Curtea de Apel București susțin că arestarea patronului Mediafax, Adrian Sârbu, este necesară deoarece, dacă va fi lăsat în libertate, acesta ar putea influența martorii și suspecții din dosar, majoritatea fiind angajați în firmele pe care el le controlează.

Curtea de Apel București a dat publicității marți motivele pentru care a dispus pe 4 februarie arestarea preventivă a lui Adrian Sârbu, acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani și instigare la delapidare.

"Trebuie avut în vedere și faptul că inculpatul Sârbu Adrian este o persoană foarte cunoscută publicului și că grupul de societăți Mediafax este, de asemenea, una dintre cele mai importante entități din presa românească, astfel că, implicit, faptele deja prezentate sunt de natură să aibă un ecou deosebit în rândul opiniei publice. De asemenea, privarea de libertate a inculpatului este necesară și pentru buna desfășurare a procesului penal, în contextul în care acesta controlează toate societățile comerciale implicate în cauza de față (cele din grupul Mediafax și Teleferic Prahova), iar marea majoritate a martorilor și a celorlalte persoane suspectate de comiterea unor fapte ilicite în cauză sunt angajați ai societăților inculpatului, acesta având posibilitatea să le influențeze poziția procesuală", se arată în motivare.

Judecătorii au luat în considerare faptul că, după demararea controalelor la societățile din grupul Mediafax, Adrian Sârbu a solicitat angajaților săi să șteargă de pe calculatoare diverse documente care ar fi putut avea caracter incriminator. AGERPRES




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?