Mureșan (PMP): Etichetarea lui Traian Băsescu ca "prorus" nu corespunde sub nicio formă realității

Mureșan (PMP): Etichetarea lui Traian Băsescu ca "prorus" nu corespunde sub nicio formă realității

Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PMP) a anunțat, sâmbătă, că a trimis o scrisoare conducerii ziarului polonez "Gazeta Wyborcza", drept replică la afirmațiile "defăimătoare" la adresa României prezentate în pasajul de început al interviului cu președintele Klaus Iohannis, în care afirmă că "în niciun caz" situația actuală din România nu poate fi descrisă ca "harababură", iar etichetarea lui Traian Băsescu ca "prorus" nu corespunde "sub nicio formă realității".

"În pasajul introductiv al articolului, jurnalistul (...) afirma, printre altele, că președintele Klaus Iohannis "face curat în harababura lăsată în urmă de predecesorul său prorus Traian Băsescu". Ulterior, autorul articolului a eliminat calificativul "prorus" adresat fostului președinte Traian Băsescu, dar afirmațiile necorespunzătoare cu realitatea despre situația din România au fost păstrate", se arată într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES de Siegfried Mureșan.

În scrisoarea adresată redactorului-șef al ziarului 'Gazeta Wyborcza', Adam Michnik, și autorului articolului, Bartosz T. Wielinski, europarlamentarul Mureșan afirmă că "la opt ani după aderarea României la Uniunea Europeană, în niciun caz situația actuală din România nu poate fi descrisă ca "harababură" ".

"România este astăzi o țară în care principiile statului de drept funcționează mai bine ca oricând de-a lungul istoriei noastre. Independența sistemului judiciar și lupta împotriva corupției dau rezultate. În ultimii 10 ani, institutii-cheie ale statului și-au câștigat independența și sunt puternice, astfel că își pot acum îndeplini misiunea.(...) În ultimii 10 ani, România a depășit cea mai severă criză economică din ultimele decenii", afirmă europarlamentarul PMP, în scrisoarea sa.

Siegfried Mureșan susține, de asemenea, că etichetarea lui Traian Băsescu ca "prorus" nu corespunde "sub nicio formă realității".

"Etichetarea dumneavoastră inițială a fostului președinte al României Traian Băsescu, ca "prorus" nu corespunde sub nicio formă realității. Ștergerea termenului "prorus" din articolul dumneavoastră confirmă dubiile pe care le aveți în ceea ce privește corectitudinea afirmației dumneavoastră inițiale. Este lansarea Sinergiei Mării Negre, care a devenit Politica de Vecinătate a Uniunii Europene, o politică prorusă ? Este calificarea invaziei Crimeei de către Federația Rusă drept "o agresiune", încă de la începutul procesului, o politică prorusă ? Este asocierea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană o politică prorusă ? Toate aceste inițiative ale președintelui Băsescu ilustrează o acțiune fermă împotriva intereselor Rusiei în regiune. Președintele Băsescu a avertizat, criticând un asemenea demers, cu privire la aspirația lui Putin de a controla gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, înainte ca orice alt lider european să facă acest lucru", mai arată Mureșan, în scrisoarea trimisă ziarului polonez. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...