Neamț: Primarii sunt trimiși, la solicitarea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, să verifice lumânările comercializate în magazine

Toate magazinele din județul Neamț care comercializează obiecte de cult vor fi controlate de angajații primăriilor, potrivit unui ordin emis de prefectul Vlad Angheluță.

 El a declarat pentru AGERPRES că a primit o solicitare în acest sens de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, care vrea să știe dacă este respectată legea cultelor 103/2002.

"Noi am primit o adresă de la Mitropolie care ne cere să verificăm dacă agenții comerciali respectă această lege a cultelor. Am trimis mai departe adresa către toate primăriile urmând să fie făcute controale în acest sens. Noi vom întocmi un răspuns către Mitropolie pe baza a ceea ce primim din teritoriu", a declarat prefectul Vlad Angheluță.

Concret, primarii trebuie să verifice dacă în magazine sunt comercializate în special lumânări care nu sunt confecționate sub oblăduirea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Majoritatea comercianților au însă pe rafturi lumânări ornamentale care sunt de cele mai multe ori preferate de credincioși atât pentru slujba Învierii, cât și pentru morminte, dat fiind faptul că sunt mai ieftine decât lumânările comercializate în biserici.

AGERPRES

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume