Neamț: Primarii sunt trimiși, la solicitarea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, să verifice lumânările comercializate în magazine

Neamț: Primarii sunt trimiși, la solicitarea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, să verifice lumânările comercializate în magazine

Toate magazinele din județul Neamț care comercializează obiecte de cult vor fi controlate de angajații primăriilor, potrivit unui ordin emis de prefectul Vlad Angheluță.

 El a declarat pentru AGERPRES că a primit o solicitare în acest sens de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, care vrea să știe dacă este respectată legea cultelor 103/2002.

"Noi am primit o adresă de la Mitropolie care ne cere să verificăm dacă agenții comerciali respectă această lege a cultelor. Am trimis mai departe adresa către toate primăriile urmând să fie făcute controale în acest sens. Noi vom întocmi un răspuns către Mitropolie pe baza a ceea ce primim din teritoriu", a declarat prefectul Vlad Angheluță.

Concret, primarii trebuie să verifice dacă în magazine sunt comercializate în special lumânări care nu sunt confecționate sub oblăduirea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Majoritatea comercianților au însă pe rafturi lumânări ornamentale care sunt de cele mai multe ori preferate de credincioși atât pentru slujba Învierii, cât și pentru morminte, dat fiind faptul că sunt mai ieftine decât lumânările comercializate în biserici.

AGERPRES



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria