Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Nicolae Ioțcu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Arad

Instituția Prefectului - Județul Arad a emis vineri ordinul prin care Nicolae Petru Ioțcu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Arad, ca urmare a arestării preventive a acestuia pentru 30 de zile, pentru trafic de influență.

'La Instituția Prefectului — Județul Arad a fost înregistrată astăzi comunicarea Tribunalului Timiș privind instituirea măsurii arestului preventiv față de Nicolae Petru Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad. Drept urmare, în baza prevederilor art. 71 alin. (1) și art. 108 alin. (2) din Legea 215/2001, prefectul Județului Arad a emis un Ordin privind constatarea suspendării mandatului de președinte al Consiliului Județean Arad, al domnului Nicolae Petru Ioțcu. Conform prevederilor art. 71 alin. (3) din Legea 215/2001, suspendarea din funcție durează până la încetarea stării de arest preventiv', se arată într-un comunicat de presă remis vineri, de Instituția Prefectului — Județ Arad.

Tribunalul Timiș a decis în data de 25 iulie arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență, iar în cursul zilei de marți 28 iulie a.c., Curtea de Apel Timișoara a respins contestația președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Petru Ioțcu, acesta urmând să rămână pe mai departe în arest.

Președintele CJ Arad, Nicolae Petru Ioțcu, a fost ridicat, vineri, 24 iulie, de la locuința sa din comuna Vladimirescu, fiind dus la sediul DNA — Serviciul Teritorial Timișoara, unde a fost audiat pentru luare de mită.

În Ordonanța de reținere a procurorilor se arată că 'în cursul anului 2012, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul CJ Arad, pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică privind 'Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad', în valoare de 1.600.000 de euro'.

Vicepreședintele CJ Arad, Adrian Țolea, a declarat luni că a preluat atribuțiile în baza unei dispoziții din luna martie a lui Nicolae Petru Ioțcu. Conform dispoziției, atribuțiile sunt preluate de Adrian Țolea în perioada absenței președintelui din instituție.

'Dispoziția are caracter permanent, dar în momentul în care prefectul va emite ordinul de constatare a suspendării președintelui ca urmare a arestării, intrăm sub incidența unui articol de lege care ne obligă să convocăm o ședință a CJ Arad, în care unul dintre cei doi vicepreședinți va fi ales președinte interimar cu votul secret al majorității consilierilor', a susținut Adrian Țolea, adăugând totodată că, după ce unul dintre cei doi vicepreședinți va prelua șefia CJ Arad, consilierii vor alege un alt vicepreședinte.

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primul semn că PSD stă prost. Dragnea, la Antena 3: Am auzit un zvon că ar vrea să încerce o fraudă la s…

2 VIDEO Priviți ce-a rămas după plecarea lui Dragnea: trei borduri! „Decorul” de la inaugurarea drumului expres …

3 SCANDAL și DERUTĂ în PSD! Dragnea și Pieleanu au dat în teritoriu date FALSE despre prezența la vot! Lider PSD…

4 Sebastian Lăzăroiu prevestește DUMINICA NEAGRĂ pentru PSD! „Va fi măturat în marile orașe!”

5 Șșșșt! Ascultați cum pârâie gheața sub Dragnea și Tăriceanu!

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere