Nicușor Dan (USB) cere audit și verificarea averilor directorilor celor șapte primării ale Capitalei

Nicușor Dan (USB) cere audit și verificarea averilor directorilor celor șapte primării ale Capitalei

Președintele Grupului de inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), Nicușor Dan, a inițiat o campanie de strângere de semnături pentru a determina autoritățile din Consiliul General și Consiliile Locale ale Sectoarelor din Capitală să facă publice toate contractele pentru care s-au făcut plăți în ultimii trei ani.

"Începem azi (luni — n.r.) efectiv campania de strângere de semnături pentru Planul de Curățenie Generală în primăriile din București. Problema am văzut-o cu toții, în toate cele șapte primării este o corupție generalizată, avem trei primari fie arestați provizoriu, fie în diferite proceduri judiciare. Considerăm că este necesar să vedem cum s-au cheltuit banii publici în ultimii trei ani, pentru că de aici au pornit toate, de aceea am solicitat Consiliului General și Consiliilor Locale ale Sectoarelor să facă publice toate contractele pentru care s-au făcut plăți în ultimii trei ani, să comande un contract cu o firmă de audit care să spună cum s-au cheltuit banii în ultimii trei ani și, totodată, am cerut Agenției Naționale de Integritate să verifice averile tuturor directorilor din cele șapte primării din București", a spus luni Nicușor Dan.

El a făcut o declarație de presă în Piața Universității, la primul dintre cele 18 corturi care vor fi instalate în București pentru strângerea de semnături.

"Pentru a pune presiune pe aceste autorități începem azi campania de strângere de semnături și cu ele ne vom duce și le vom da acestor autorități. Acesta este primul cort, la Piața Universității, avem autorizație de la Primăria Generală pentru 18 corturi, care vor fi în punctele cele mai importante din oraș. (...) Așteptăm cetățenii alături de acest plan de curățenie generală și sper ca prin presiune publică să determinăm autoritățile să realizeze ceea ce le-am cerut", a declarat Nicușor Dan.

El a menționat că deja există o hotărâre votată de Consiliul General prin care cere un audit, numai că e total diferit de inițiativa USB.

"Noi cerem un audit pe cum s-au cheltuit banii în ultimii trei ani, pe când ei cer un audit pe situația financiară actuală pe care nici nu trebuie un audit s-o faci, trebuie numai să-ți verifici conturile ca să vezi câți bani ai în cont și ce obligații de plată ai", a mai spus Nicușor Dan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Așa o fi?