Noi audieri la DNA în dosarul lui Vanghelie

Vineri dimineaţa, la sediul DNA s-au reluat audierile în dosarul în care primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, este acuzat de o mită de 90 de milioane de euro primită în ultimii 8 ani.

"Am formulat o cerere ieri să particip la toate audierile. Este un drept prevăzut incupaţilor", a declarat avocatul lui Marian Vanghelie, la sosirea la sediul DNA.

Joi seara, procurorii DNA au emis ordinanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Marian Vanghelie, a vărului său şi a altor 3 persoane. În cursul zilei de vineri, aceştia vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit unor surse judiciare, Marian Vanghelie este acuzat că percepea un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate de Primăria sectorului 5 și instituțiile subordonate cu firmele controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, banii fiind încasați de edil prin intermediul unor persoane apropiate și al unor firme, inclusiv o societate administrată de partenera sa, Oana Niculescu-Mizil.

Valoarea totală a contractelor de execuție a unor lucrări publice, încheiate din anul 2007 până în prezent, se ridică la aproape două miliarde de lei, au precizat sursele citate.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un deputat din Argentina a început să-i sugă sfârcurile soției în timpul sesiunii online a parlamentulu…

2 Pronosticul și dezvăluirile de culise ale fugarului Rizea despre alegerile din București

3 Gâdea și-a dat cu tesla-n coaie! / Cum s-a fâsâit bomba bombelor la Antena 3, demontată chiar de Badea, Ciuvică …

4 Sondaj IMAS / PSD continuă prăbușirea, dar ia de mână și partidul lui Ponta!

5 Președintele Iohannis a semnat decretul prin care chestorul de poliție Cătălin Ioniță a fost pensionat