O sută de persoane audiate la DIICOT Ploiești într-un dosar de trafic de droguri

O sută de persoane vor fi audiate, miercuri, la sediul DIICOT Ploiești într-un dosar de trafic și consum de droguri de risc, după ce polițiștii și procurorii au efectuat percheziții pe raza județelor Prahova și Ialomița. 

Potrivit unor comunicate de presă ale DIICOT și Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, anchetatorii au efectuat 20 de percheziții domiciliare, dintre care 19 pe raza județului Prahova și una în județul Ialomița, acțiunile vizând 20 de persoane bănuite că ar fi implicate atât în activități de cultivare, introducere în țară și comercializare de droguri de risc, respectiv cannabis, cât și în constituirea unui grup infracțional organizat în scopul săvârșirii de infracțiuni contra patrimoniului (furt).

Conform surselor citate, în cauză există suspiciunea că, în perioada octombrie 2014 — august 2015, liderii grupului infracțional, care sunt doi bărbați din Ploiești, au introdus în țară importante cantități de cannabis pe care ulterior le-au comercializat către diverși consumatori de pe raza județului Prahova, prin intermediul mai multor dealeri secundari.

De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit că suspecții au procurat semințe de cannabis din Spania și din România, care ulterior au fost cultivate în două zone aflate pe raza județului Prahova, urmând ca după recoltarea plantelor respective, acestea să fie comercializate.

Totodată, s-a mai stabilit că unul dintre cei doi bărbați, angajat în cadrul unei societăți comerciale care desfășoară activități de vânzare a produselor alimentare, profitând de poziția profesională, ar fi constituit, împreună cu alte patru persoane, un grup infracțional organizat, în scopul sustragerii unor cantități substanțiale de fructe și legume din gestiunea agentului economic respectiv, care ulterior ar fi fost vândute en gros către diferiți comercianți din județele Prahova și Ialomița.

Anchetatorii au descoperit, la percheziții, două culturi de cannabis, constând în total din 30 de plante mature, peste 800 de grame de cannabis pregătit pentru comercializare, 28 de comprimate de ecstasy, mai multe ustensile pentru cântărit, ambalat și consum de droguri, precum și o armă cu aer comprimat și un pistol cu bile.

De asemenea, au fost ridicate mai multe sume de bani, respectiv 69.000 de lei, 1.220 de euro și 100 de USD, care ar proveni din comiterea infracțiunilor, precum și mai multe documente de evidență primară și contabilă dublă.

O sută de persoane vor fi audiate în acest dosar la sediul DIICOT Ploiești, urmând ca procurorii să dispună măsurile legale în cauză.

La percheziții au participat și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova și ai Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploiești, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale — Serviciul de Operațiuni Speciale Ploiești.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

5 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic