Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Oficiali ai Sfântului Scaun, decorați de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de decorare cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Colan a cardinalului Pietro Parolin, secretar de stat al Papei Francisc. Potrivit Administrației Prezidențiale, cu prilejul aniversării a 25 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Sfântul Scaun, "în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută la dezvoltarea relațiilor dintre cele două state, pentru promovarea constantă a păcii, umanismului, toleranței și dialogului interconfesional", șeful statului a conferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Colan cardinalului Pietro Parolin.

De asemenea, președintele Iohannis a semnat decretul de decorare a mai multor oficiali ai Sfântului Scaun.

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută la dezvoltarea relațiilor dintre cele două state, pentru promovarea constantă a dialogului interconfesional, precum și pentru sprijinul acordat comunităților românești din afara granițelor țării, șeful statului român i-a conferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Ofițer monseniorului Giovanni Angelo Becciu, arhiepiscop, substitut pentru Afaceri Generale, Secretariatul de Stat, și monseniorului Paul Richard Gallagher, arhiepiscop, secretar pentru raporturile cu statele, Secretariatul de Stat.

Președintele Iohannis a conferit, de asemenea, Ordinul Național "Steaua României" în grad de Comandor monseniorului Georg Ganswein, arhiepiscop, prefect al Casei Pontificale, Ordinul Național "Steaua României" în grad de Ofițer monseniorului Peter Bryan Wells, asesor pentru Afaceri Generale, Secretariatul de Stat, monseniorului Antoine Camilleri, subsecretar pentru raporturile cu statele, Secretariatul de Stat, monseniorului Jose Avelino Bettencourt, șef al Protocolului, Secretariatul de Stat, Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler monseniorului Marcel Smejkal, consilier de Nunțiatură, Secretariatul de Stat, și monseniorului Guillermo Javier Karcher, ceremonier pontifical, Secretariatul de Stat.

Șeful statului a acordat, totodată, Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce cardinalului Gualtiero Bassetti, arhiepiscop de Perugia — Citta della Pieve (Republica Italiană), Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Mare Ofițer monseniorului Maurizio Malvestiti, episcop de Lodi (Republica Italiană), Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Comandor monseniorului Marcello Semeraro, episcop de Albano (Republica Italiană) și monseniorului Leonardo Sapienza, RCI, regent al Casei Pontificale.

De asemenea, a fost acordat Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Mare Ofițer principelui Mariano Hugo de Windisch-Graetz, gentilom al Sanctității Sale și Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Comandor fratelui Dr. Rene Stockman, superior general, Congregația "Frații Carității" și profesorului Giuseppe Tedeschi, Adetto di Anticamera al Sanctității Sale.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați văzut asta? E distribuită chiar de susținători PSD!

2 ALERTĂ Liviu Pleșoianu DEMISIONEAZĂ din PSD? Mesaj ultimativ pe Facebook

3 Documente-BOMBĂ! Cum se pregătește decapitarea judecătorilor. „M-au constrâns și intimidat.”

4 ALERTĂ Ce sondaj a prezentat Pieleanu în CEx-ul PSD. Procente uriașe pentru USR / PLUS!

5 Un text care merită citit

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan