Ofițerul de poliție de la IPJ Constanța, arestat preventiv

Ofițerul de poliție de la IPJ Constanța, arestat preventiv

Tribunalul Constanța a decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Laurențiu Marin Dobre, ofițer de poliție judiciară în IPJ Constanța - Serviciul de Investigații Criminale, după ce a admis cererea procurorilor DNA. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

Laurențiu Marin Dobre este acuzat de luare de mită și a fost reținut joi noaptea de procurorii DNA Constanța după ce a fost prins în flagrant.

Potrivit DNA, în 29 iunie, Laurențiu Dobre, subcomisar de poliție, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma de 3.000 euro pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de organ de cercetare, să nu dispună începerea urmăririi penale față de acesta în dosarul în care este cercetat.

"În plus, inculpatul Dobre i-a promis denunțătorului că în schimbul sumei respective va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziției domiciliare efectuată în aprilie la domiciliul acestuia din urmă. Ulterior, la 16 iulie, martorul denunțător a fost abordat din nou de Laurențiu Dobre, care i-a pretins, încă o dată, 3.000 euro în scopul menționat", susțin procurorii.

Pentru primirea sumei de 3.000 euro ofițerul de poliție a stabilit ca termen limită data de 20 iulie și, ulterior, 23 iulie, a precizat DNA.

Anchetatorii au constatat că joi, în jurul orei 17,00, Laurențiu Dobre s-a întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, împrejurare în care inculpatul a primit de la acesta 3.000 euro, constatându-se astfel infracțiunea flagrantă.

Potrivit unor surse judiciare, în momentul în care procurorii au vrut să îl imobilizeze, polițistul s-a aruncat în apă pentru a scăpa.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Așa o fi? Atât de grav?