Ohanesian: Hayssam va avea foarte multe de spus; acum nu mai are nimic de pierdut

Jurnalistul Ovidiu Ohanesian a declarat, miercuri, la ieșirea de la DNA, că sirianul Omar Hayssam va avea foarte multe de spus pentru că nu mai are nimic de pierdut. El a fost la DNA pentru dosarul în care medicul Mohamad Yassin este arestat preventiv pentru trafic de influență, după ce a cerut aproape 2 milioane de euro pentru a interveni pentru eliberarea lui Hayssam din închisoare.

Ovidiu Ohanesian a subliniat că nu am avut niciodată de-a face cu Omar Hayssam.

"După ce au început să-i ridice toată familia, frații mai ales, eu zic că Omar Hayssam va avea foarte multe de spus. (...) Nu mai îți trebuie curaj, acum nu mai are nimic de pierdut. Dar nu trebuie să vă uitați la Omar Hayssam. Luați declarațiile lui Mohamad Munaf, unde a identificat cu precizie oamenii politici pe care Omar Hayssam și Munaf îi corupeau înainte de 2005 și veți vedea care este situația. Sume de bani sunt acolo", a afirmat jurnalistul.

Întrebat de la cine solicită despăgubiri în acest caz și, ulterior, dacă cere de la beneficiarul cinstit al averii lui Hayssam, Ohanesian a replicat: "Beneficiarul cinstit? Vă dați dvs. seama ce înseamnă ca un președinte de stat să iasă înainte de a porni orice fel anchetă să spună: uite, domne', ăsta este nevinovat, cinstit și trebuie să îl lăsați să obțină banii de la teroriști?".

Referitor la executarea silită a lui Hayssam, jurnalistul a spus că a încercat, dar că nu mai avea nimic.

"Ne-au chemat și ne-au cerut să ne facem părți civile, domnii procurori de la DIICOT, după ce acesta spălase toată averea. Ei știau că a spălat-o, l-au lăsat din spatele gratiilor. Există procuri, datate, cu o lună înainte ca noi să fim chemați să ne fi constituit părți civile. Dvs. vă dați seama ce mizerie se ascunde în cel puțin partea asta din DIICOT? Nu mai vorbim de dosarul Armamentul, nu mai vorbim de fuga lui Hayssam și toate șmecheriile astea", a mai spus Ohanesian.

Tot miercuri, la DNA a fost adus pentru a fi audiat în același dosar și Omar Hayssam.

Medicul Mohamad Yassin este acuzat de DNA că, în perioada octombrie 2014 — martie 2015, în mod direct și prin intermediul lui Tahli Fadel, a pretins, de la doi denunțători, suma de aproximativ 2 milioane de euro în schimbul desființării condamnării de 23 de ani închisoare primită de Omar Hayssam. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …