Omul de afaceri Georgică Cornu, în arestul IPJ Mehedinți

Omul de afaceri Georgică Cornu, în arestul IPJ Mehedinți

Trei persoane implicate în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în valoare de 10 milioane de euro au fost reținute pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mehedinți. 

Reținerea lor s-a efectuat în urma celor 25 de percheziții desfășurate, joi , de polițiștii mehedințeni sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Inspectoratului General al Poliției Române în județele Mehedinți, Arad, Caraș-Severin și Timișoara la reprezentanții unor firme care au utilizat facturi false pentru achiziții fictive de materiale de construcții pentru care deduceau ilegal TVA-ul și diminuau impozitul pe profit.

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru AGERPRES, că anchetatorii l-au reținut pe omul de afaceri timișorean Georgică Cornu, pe omul de afaceri orșovean Constantin Popescu, cercetat și în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu și pe Costel Vîrvoreanu, patronul unei firme de transport din localitatea mehedințeană Bîcleș.

Potrivit surselor citate, în cauză mai sunt cercetate în stare de libertate Valentin Popescu, directorul DGASPC Mehedinți și Ana Duicu, mama lui Adrian Duicu.

Persoanele reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Județean Mehedinți cu propunere de arestare preventivă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…