Omul lui Oprișan este, oficial, ministru al Transporturilor. Penalul Ponta, absent de la ceremonie

Omul lui Oprișan este, oficial, ministru al Transporturilor. Penalul Ponta, absent de la ceremonie

Iulian Matache a depus, vineri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Transporturilor, preluând astfel postul rămas vacant prin demisia lui Ioan Rus. Preşedintele Klaus Iohannis i-a urat succes noului ministru. Penalul Victor Ponta nu a participat la ceremonie, în schimb au fost prezenţi, pe lângă preşedintele Iohannis, preşedintele Camerei Deputaţilor,Valeriu Zgonea, şi vicepremierul Gabriel Oprea.

Iulian Matache, inginer de profesie, a fost secretar de stat în acelaşi minister din martie anul trecut, fiind transferat de la Ministerul Dezvoltării. El a condus Direcţia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea până în mai 2012, când USL a preluat guvernarea, moment în care a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Iulian Matache, a cărui soţie este preşedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat în presa locală drept un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, la momentul numirii ca secretar de stat, în mai 2012, el mulţumindu-i public lui Oprişan şi spunând că nu ar fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea sa.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro