Operațiune de amploare în București și șapte județe: 200 de poliţişti, 105 percheziţii, 60 de mandate de aducere

Operațiune de amploare în București și șapte județe: 200 de poliţişti, 105 percheziţii, 60 de mandate de aducere

Mai mult de 200 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au fost mobilizați, joi dimineața, pentru a pune în aplicare 105 mandate de percheziţie domiciliară și 60 de mandate de aducere într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 22 de milioane de lei. 

Perchezițiile se desfășoară în municipiul București şi în judeţele Ilfov, Argeş, Giurgiu, Prahova, Cluj, Constanţa şi Vâlcea.  

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 – 2013, suspecţii au înregistrat contabil, în numele a trei firme-fantomă, şi au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, derulând tranzacţii artificiale care nu au un conţinut economic şi nu pot fi utilizate în cadrul unor practici economice obişnuite, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, se arată într-un comunicat al Poliției.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la 22 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată şi impozitul pe profit.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Sectorului 5 Poliţie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…