OPINIA NUTRIȚIONISTULUI "Rezoluția" 2016 pentru un stil de viață sănătos

OPINIA NUTRIȚIONISTULUI "Rezoluția" 2016 pentru un stil de viață sănătos

Ca întotdeauna, la început de an, fiecare dintre noi își propune o serie de obiective și își dorește din tot sufletul să le atingă. Evident că, înainte de toate, ne dorim să fim sănătoși, spune nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Potrivit acesteia, putem menține și dobândi sănătatea printr-o alimentație echilibrată, printr-un consum cel mult moderat de alcool, prin urmarea unui program regulat de exerciții fizice, dar și prin reducerea și, de ce nu, renunțarea la fumat.

Lygia Alexandrescu admite că noțiunea de "alimentație echilibrată" este asimilată din punct de vedere teoretic cu mare ușurință și chiar optimism, însă la punerea ei în practică elanul dispare de cele mai multe ori.

În opinia sa, câteva reguli generale, ușor de urmat și care creeze confortul unui mod de viață și nu al unei diete restrictive, constituie un mod prietenos de a aborda problema alimentației.

"Număratul caloriilor ar trebui înlocuit cu învățarea combinațiilor alimentare corecte și cu stabilirea mărimii porției de alimente ingerate la o masă. Cantitatea de alimente bogate în proteine — peștele, brânza, carnea — trebuie să aibă dimensiunea palmei consumatorului", susține nutriționistul.

Consumarea micului dejun și apoi mâncatul la două — trei ore obligă la porții mici și controlează senzația de foame, ceea ce conferă confort, energie, randament fizic și psihic crescute și un management bun al stresului cotidian, precizează Lygia Alexandrescu.

De asemenea, potrivit acesteia, alimentele integrale (pâine, cereale, paște, orez) trebuie preferate celor rafinate și simpla alegere a celor din urmă aduce un plus din punct de vedere nutrițional și un minus caloric.

"Instalarea senzației de sațietate prelungită, digestia corectă și ținerea poftei de dulce sub control sunt alte beneficii ale acestei alegeri simple. Hidratarea completă, somnul nocturn profund de șapte ore, efortul fizic regulat și atitudinea pozitivă și optimistă sunt alte câteva ingrediente care completează un stil de viață mai natural, mai sănătos", spune nutriționistul.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani