Oprescu a fost interceptat în duba Poliției în timp ce stabilea cu Stanca să respecte "codul tăcerii" (motivare)

Oprescu a fost interceptat în duba Poliției în timp ce stabilea cu Stanca să respecte "codul tăcerii" (motivare)

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, și fostul său șofer Cristian Stanca, zis Grenadă, au fost interceptați în duba Poliției în timp ce stabileau prin semne să respecte "codul tăcerii". Detalii despre această întâlnire se află în motivarea deciziei din 30 septembrie, prin care Tribunalul București a admis propunerea DNA de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestării preventive pe nume lui Sorin Oprescu și a altor inculpați din dosar.

Unul dintre motivele invocate de un judecător de drepturi și libertăți de la tribunal este și acela că Oprescu ar putea influența desfășurarea anchetei dacă va fi lăsat în libertate, prin faptul că ar comunica liber cu ceilalți inculpați din dosar.

"Deloc de neglijat în privința inculpaților Oprescu Sorin și Stanca Cristian este și 'discuția' pe care cei doi au purtat-o la data de 17.09.2015 în autovehiculul aparținând D.G.P.M.B. destinat transportului persoanelor private de libertate, din care rezultă că primul este în continuare interesat ca persoanele apropiate lui să păstreze tăcerea cu privire la activitatea infracțională derulată împreună, în timp ce al doilea este dispus să păstreze această tăcere. În acest sens, se remarcă că, pe parcursul discuției ce a urmat între cei doi inculpați, după ce s-au salutat și a urmat un scurt moment de liniște, inculpatul Stanca Cristian i-a spus din buze inculpatului Oprescu Sorin: 'Nu' și, după 2 secunde, a făcut cu degetul arătător un semn în formă de X în dreptul buzelor.

Or, simplul fapt că inculpații au profitat de prima ocazie pe care au avut-o pentru a asigura că a fost respectat 'codul tăcerii' este exemplificativ pentru prejudiciile care ar fi aduse urmăririi penale dacă inculpații ar putea să comunice în mod liber", se arată în motivare.

Judecătorul mai amintește și episodul din seara zilei de 5 septembrie, când, pe holurile DNA, Sorin Oprescu i-a indicat în mod repetat lui Bogdan Popa: "Nu dăm declarații...", "N-o să dăm declarații", "Nu dăm declarații, chemăm avocatu".

Pe 30 septembrie, Tribunalul București a admis cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv în cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

4 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...