Orban: Moțiunea de cenzură va fi citită luni și dezbătută vineri

Orban: Moțiunea de cenzură va fi citită luni și dezbătută vineri

Birourile permanente ale Parlamentului au decis ca moțiunea de cenzură inițiată de PNL să fie citită luni, la ora 17,30, și dezbătută vineri în plenul reunit al Legislativului, de la ora 10,00, a anunțat liderul deputaților liberali, Ludovic Orban.

"Citirea moțiunii de cenzură se face astăzi de la ora 17,30, dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură încep vineri la ora 10,00. Asta a fost propunerea majorității guvernamentale. Noi am solicitat, dacă tot se citește astăzi moțiunea, să fie dezbaterea și votul la moțiune joi, așa cum a fost procedura", a declarat Orban.

El a adăugat că liberalii vor fi mobilizați. "În ceea ce ne privește, vom fi mobilizați și dacă ar fi pus moțiunea de cenzură duminică, tot la fel de mobilizați am fi fost. Vineri de regulă este o zi care nu este o zi de lucru în plen. Parlamentarii nu sunt foarte obișnuiți să vină în plenul Camerei și Senatului vineri. În mod evident cred că fiind totuși o moțiune de cenzură o să aibă bunul simț și reprezentanții majorității guvernamentale să facă bine să vină la vot", a susținut Orban.

Întrebat dacă PNL a discutat cu UDMR în privința moțiunii, el a spus că nu au încă un punct de vedere al Uniunii, iar cu parlamentarii PSD, UNPR, PC, PLR se poartă discuții individuale.

Liberalii au depus vineri moțiunea de cenzură intitulată "Victor Ponta — demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!", care vizează votul românilor din diaspora și alegerile parțiale și prin care solicită retragerea încrederii Guvernului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 Așa o fi?