Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Organizația Salvați Copiii așteaptă de patru ani rambursarea a 140.000 de euro pentru un proiect

După patru ani de la finalizarea proiectului "Tinerii Împotriva Violenței", derulat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, organizația Salvați Copiii nu a reușit să recupereze decât 260.000 de euro din totalul de 400.000 de euro care trebuiau rambursați.

"După patru ani de la finalizarea proiectului 'Tinerii Împotriva Violenței', derulat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și finanțat din Fondul Social European (prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane — POS DRU, domeniul major de intervenție 1.1 Acces la educație și formare inițială de calitate), organizația nu a reușit să recupereze integral suma cheltuită. Astfel, până la începutul anului 2016, din totalul de 400.000 euro au fost rambursați 260.000 euro. Dacă suma poate să pară minoră pentru statul român, ea este semnificativă pentru o organizație neguvernamentală", se arată într-un comunicat transmis, luni, de organizație.

Reprezentanții acesteia atrag totodată atenția asupra riscului în care se află programele sociale derulate de sectorul neguvernamental, din cauza "gestionării deficitare" a fondurilor europene de către statul român.

"Întârzierile plăților, rambursările amânate, lipsa predictibilității și cererile cu caracter retroactiv vulnerabilizează programele pe care Salvați Copiii le derulează în unicul beneficiu al copiilor", a mai precizat organizația.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING! Șoc TOTAL! Procurorul general Lazăr poate INFIRMA actele de urmărire penală în dosarul Kovesi dacă …

2 CUTREMUR! Procurorul din 10 august rupe tăcerea! Cum se încearcă ANULAREA dosarului REPRESIUNII!

3 ȘOC la Antena 3! Gâdea și Badea au „murit” în direct! „Contracandidații se vor retrage, există o dorință uriaș…

4 Ce scursură! Proasta României NU mai recunoaște că și-a asumat printr-un document OFICIAL desemnarea procuroru…

5 Informație. Ghiță nu a furnizat procurorilor NICIO dovadă directă care s-o incrimineze pe Kovesi! Dosarul a fo…

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru