Parchetul Capitalei analizează dacă are competență în dosarul polițistului Bogdan Gigină

Parchetul Capitalei analizează dacă are competență în dosarul polițistului Bogdan Gigină

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București vor trimite la altă unitate de parchet dosarul polițistului care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, dacă vor rezulta indicii care să atragă o altă competență.

Parchetul Capitalei informează vineri că a fost sesizat, la data de 20 octombrie 2015, cu privire la un accident rutier produs la aceeași dată, în București, soldat cu decesul agentului de poliție Bogdan Cosmin Gigină și a deschis un dosar penal care are ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul București, ca unitate de parchet întâi sesizată, efectuează cercetări cu privire la toate aspectele privind accidentul rutier produs la data mai sus menționată, iar în situația în care vor rezulta indicii care să atragă o altă competență se va proceda în conformitate cu dispozițiile legale incidente", mai susține Parchetul Capitalei.

Până în prezent, în cauză au fost efectuate o serie de acte de urmărire penală precum: audierea unor martori, solicitarea unor înscrisuri și informații de la diferite instituții, ridicarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere.

Polițistul avea 28 de ani, era căsătorit și lucra de opt ani în Ministerul Afacerilor Interne.

El a murit la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost transportat după ce, în seara zilei de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident în timp ce se afla în misiune.

Poliția Capitalei a anunțat că polițistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

"Polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic", a precizat Poliția Capitalei.

Potrivit martorilor, polițistul a pierdut controlul asupra motocicletei și nu a mai putut evita impactul cu gardul ce împrejmuia o groapă săpată în asfalt.

Conform Poliției Capitalei, incidentul s-a produs pe strada Știrbei Vodă din București, iar groapa fusese săpată de o companie de gaze. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

2 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

3 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Așa o fi?