Parlament: Încuviințarea cererilor Justiției se face cu votul majorității parlamentarilor prezenți

Parlament: Încuviințarea cererilor Justiției se face cu votul majorității parlamentarilor prezenți

Plenul Camerei Deputaților și Senatului a decis marți cu 292 de voturi pentru și un vot împotrivă că urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a unui parlamentar pot fi aprobate cu votul majorității deputaților sau senatorilor prezenți la ședință. Această prevedere a fost introdusă de plenul comun în Statutul senatorilor și deputaților, care a fost pus astfel în acord cu deciziile Curții Constituționale referitoare la imunitatea parlamentară.

"Camera hotărăște asupra cererii (n.r. — de încuviințare a începerii urmăririi penale, reținerii sau arestării preventive) cu votul secret al majorității membrilor prezenți, în condițiile respectării prevederilor art. 67 din Constituția României, republicată. Hotărârea Camerei se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, și se comunică de îndată ministrului Justiției", prevede Statutul parlamentarului modificat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…