PERCHEZIŢII de amploare în Bucureşti şi 3 judeţe

PERCHEZIŢII de amploare în Bucureşti şi 3 judeţe

La această oră, poliţiştii ialomiţeni efectuează 21 de percheziţii, pe raza judeţelor Ialomiţa, Ilfov, Dolj şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele a 7 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.

La data de 18 februarie a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Investigaţii Criminale, Ordine Publică, Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa desfăşoară o acţiune care vizează probarea activităţii infracţionale a 7 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice.

Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.

Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2014, cei în cauză ar fi creat circuite economice şi financiare fictive, cu scopul de a transfera sarcina fiscală către societăţi cu comportament tip fantomă sau care ulterior au intrat în faliment. O parte din sumele de bani obţinute în acest mod ar fi fost transferate către diverse societăţi şi persoane fizice din afara României, iar o altă parte ar fi fost introdusă în circuitul societăţilor ca aport de capital pentru justificarea şi reintroducerea în circuitul legal al acestora.

Prejudiciul este estimat la peste 22.000.000 de lei.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...